TITLE

DESCRIPTION

Menors, alcohol i festes populars

Sota aquest lema, FAPA Mallorca i la Plataforma FERYA, juntament amb les administracions implicades, celebren el 8 de juliol roda de premsa conjunta que resumim a continuació:

 

Els darrers anys estem veient com s’instaura entre molts joves una cultura d’oci basada, quasi exclusivament, en el consum d’alcohol i durant les festes a l’estiu això es fa molt més evident. Com a pares i mares no podem callar davant el que consideram que és perjudicial per als nostres fills i filles, pel consum directe d’alcohol i pel model que reben constantment de diversió lligada al consum.

 

20160708_rdp_ferya_2

 

Davant la temporada d’estiu que ja tenim aquí, FAPA Mallorca proposàrem a administracions amb responsabilitat en aquest tema fer algun acte que visibilitzar el problema i avançar en solucions. En aquest sentit hem d’agraïr a les següents administracions i entitats la seva disponibilitat i col·laboració per consensuar un missatge i mostrar que tots volem treballar en el mateix sentit:

  • PADIB, Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears, DG de Salut Pública i Participació, Conselleria de Salut.
  • ISPIB, Institut de Seguretat Pública de les IB, DG d’Emergències i Interior, Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques.
  • ODDM, Oficina de Defensa dels Drets del Menors, Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.
  • IBJOVE, Institut Balear de Joventut, Conselleria de Transparència, Cultura i Esports.
  • IREFREA, Xarxa de professionals en Prevenció de riscos que afecten a infants, adolescents i joves
  • Plataforma FERYA, Famílies en Xarxa i Actives.

Així el passat divendres 8 de juliol, FAPA Mallorca, en la línia de treball en prevenció que duim fa anys amb el programa FERYA i en nom de les federacions de totes les illes, convocàrem una roda de premsa conjunta per tractar aquest problema i les seves possibles solucions.

Hi ha tres missatges principals que volem transmetre:

  • primer visibilitzar el problema del consum d’alcohol dels menors i la promoció que en reben durant les festes populars i altres esdeveniments a espais públics;
  • en segon lloc, demanar coherència i implicació a tota la societat, família i administracions, per impedir, reduir i no facilitar aquestes situacions;
  • i en tercer i darrer lloc manifestar la necessitat i voluntat de continuar i millorar el treball coordinat entre tots els sectors implicats per avançar en la solució.

Cada entitat va exposar, des del seu àmbit, la situació i les accions que duen a terme, fent palès la necessitat de treballar coordinadament. La Plataforma per un Oci de Qualitat de les Illes Balears, iniciada fa 4 anys, és l’espai per poder desenvolupar aquest treball coordinat i, per millorar la seva eficàcia, la DG de Salut Pública està treballant en un decret que li doni una entitat jurídica i en un pla de comunicació.

 

20160708_rdp_ferya (1)

 

El comunicat conjunt és accessible a: http://www.fapamallorca.org/menors-alcohol-i-festes-populars/